Interneto puslapio peržiūrų skaičius

4808

2015 m. kovo 15 d., sekmadienis

Citrininis varškės pyragas su ananasais

Citrininis varškės pyragas su ananasais

Biskvitinei tešlai:

3 kiaušinių
4 v.š. cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š aliejaus
5-6 v.š miltų
1 v.š. auksaspalvio sirupo (nebūtinai)
1 a.š. kepimo miltelių

 Įdarui:

500 g. kreminės varškės
35 g. žalatinos
250 g. riebios grietinėlės
12-14 v.š. cukraus pudros
1 citrinos sulčių
400-500 ml. konservuotų ananasų

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo. Dubenėlyje kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, išspaudžiame citrinos sulčių, įmaišome auksaspalvį sirupą ir įpilame aliejų. Sudedame persijotus miltus sumaišitus su kepimo milteliais. Išplakame baltymus iki baltų putų ir atsargiai įmaišome į tešlą. Biskvitą kepame 190 temperatūroje apie 15 minučių.

Užpilame žalatiną vandeniu, kad išbrinktų ir paliekame apie 15-20 min. Kreminę varškę sumaišome su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Pabaigoje įmaišome išplaktą grietinėlę iki standžių putų. Pakaitiname ant silpnos ugnies žalatiną, kad išbrinktų ir paliekame atvėsti. Pravėsusią žalatiną įmaišome į kreminę masę. Dedame į kepimo formą biskvitą, užpilame kremine mase ir pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų.

Citrininis varškės pyragas su ananasais

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą