Biskvitinei tešlai:
3 kiaušinių
4 v.š. cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š aliejaus
5-6 v.š miltų
1 v.š. auksaspalvio sirupo (nebūtinai)
1 a.š. kepimo miltelių
Įdarui:
500 g. kreminės varškės
35 g. žalatinos
250 g. riebios grietinėlės
12-14 v.š. cukraus pudros
1 citrinos sulčių
400-500 ml. konservuotų ananasų
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo. Dubenėlyje kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, išspaudžiame citrinos sulčių, įmaišome auksaspalvį sirupą ir įpilame aliejų. Sudedame persijotus miltus sumaišitus su kepimo milteliais. Išplakame baltymus iki baltų putų ir atsargiai įmaišome į tešlą. Biskvitą kepame 190 temperatūroje apie 15 minučių.
Užpilame žalatiną vandeniu, kad išbrinktų ir paliekame apie 15-20 min. Kreminę varškę sumaišome su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Pabaigoje įmaišome išplaktą grietinėlę iki standžių putų. Pakaitiname ant silpnos ugnies žalatiną, kad išbrinktų ir paliekame atvėsti. Pravėsusią žalatiną įmaišome į kreminę masę. Dedame į kepimo formą biskvitą, užpilame kremine mase ir pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą